Løb og cykling på Bornholm

LØB

Der er mange muligheder for varieret løb på Bornholm. Der er mange bakker rundt om på øen, og der arrangeres mange forskellige løb på Bornholm i løbet af året. Vi har samlet nogle af de mest kendte og populære i nedenstående:

Etape Bornholm:
Etape Bornholm er en kæmpe oplevelse at deltage i og det er et meget anderledes løb end man oplever andre steder. Hvert år er der ca. 2.500 tilmeldte løbere, knap et par hundrede hjælpere og flere tusinde tilskuere. Langt størstedelen af løberne er tilrejsende og i de seneste par år er der også en større del fra udlandet. Det er både en stor løbeoplevelse og ferieoplevelse, idet man ser og oplever Bornholm på alle måder. Som voksen deltager løber man en Marathon på 5 dage og oplever alle facetter af den bornholmske natur fra strand, sand og bjergløb til skov- og byløb.

1. etape er 10 km løb på en spændende rute i og omkring Hasle.
2. etape finder sted ved Dueodde og er således et strandløb på 5,8 km.
3. etape finder sted midt på Bornholm i Almindingen, som er en af Danmarks største skove. Her får man 7,8 km skovløb.
4. etape er på Nordbornholm ved Hammeren, som er et meget kuperet område. Strækningen er på 8,6 km
5. etape er et byløb på en 10 km lang, flad strækning og finder sted i Rønne

Etape Bornholm er også for børn og unge. Børn op til 14 år løber en kvart marathon på 3 dage, og unge fra 15-17 år løber en halv marathon ligeledes på 3 dage. Løbet finder næste gang sted fra mandag d. 25.juli - fredag den 29. juli 2016. 

Man kan læse meget mere om løbet og tilmelde sig på Etape Bornholm 

Soft Ice løbet:
Soft Ice løbet finder sted i og omkring Gudhjem, som er et meget smukt og kuperet område. Der er dame- og herreløb på 6,9 km og børneløb på 1,3 km for børn op til 15 år. Efter løbet får man Soft ice, flødeboller og vand :)

Soft Ice løbet finder sted i starten af juli.

Fredensborgløbet:
Fredensborgløbet finder sted ved Hotel Fredensborg lidt uden for Rønne og i Gallykken syd for Rønne. Ruten er på 5 km og derudover er der børneløb på 2,5 km for børn op til 14 år samt motionsløb på ligeledes 2,5 km. Motionsløbet er for dem, der vil gå. Ruten er flad med varieret underlag, dog mest asfalt. Løbet finder sted i maj måned.

Viking Atletik finder du mere information om de forskellige løb.

CYKELLØB

Bornholm rundt
Bornholm rundt er for alle og løbet finder sted i august måned. Distancen er på omkring 100 km, og der er rig mulighed for at opleve Bornholms smukke natur fra cykelsædet. Du kan læse meget mere om løbet på CykelBornholmRundt

Born Fondo - Bornholms bjergløb
Bornholms bjergløb finder sted d. 29. maj 2016 med start og mål i Gudhjem, en af Danmarks smukkeste byer. Cykelløbet er på 123 km og 1450 højdemeter og består af 4 runder. Dagen inden, altså d. 28. maj 2016 er der en bjergenkeltstart, som det er frivilligt at deltage i. Bjergenkeltstarten har Danmarks hårdeste stigning og ruten på 8,5 km går fra Vang til Hammerknuden. Sikkerheden er ved begge løb helt i top med afspærrede og ensrettede veje. Der vil endvidere være professionel tidstagning med chip og efterfølgende diplomer.  I bjergløbet er det muligt at deltage i enkelte eller alle 4 runder.


Du kan finde flere informationer om løbet herØsterlars Kirke - rundkirker på BornholmØsterlars kirke, der i middelalderen var indviet til Skt. Laurentius, er den største af Bornholms fire rundkirker og en af Bornholms mest besøgte seværdigheder. Man mener, at kirken, der er bygget af rå kløvede kampesten, blev opført ca. år 1150. Læs mere her om rundkirker
Almindingen - EkkodalenAlmindingen er en af danmarks største skove og ligger midt på Bornholm. Almindingen betyder "Alle mands eje" og kommer sig af, at Almindingen tidligere blev brugt som fællesareal for alle bønderne i området, hvor kreaturer fik lov at græsse. Læs mere her om Almindingen
Hammershus - BornholmHammershus er Nordeuropas største borgruin og også Bornholms mest besøgte attraktion. Hammershus er beliggende på en klippeknude, og hæver sig derfor storslået 74 meter over havet med stejle klipper ud mod Østersøen. Læs mere her om Hammershus